Nāc sāc zaļot!

Šodien tika atklāta kampaņa „Nāc sāc zaļot!”, kas norisnāsies turpmākās 60 dienas. Kampaņas galvenais mērķis ir mainīt cilvēku ikdienas ieradumus, motivēt veikt videi draudzīgus darbus un kopīgiem spēkiem padarīt Latvijas iedzīvotāju dzīvesvidi zaļāku un tautsaimniecību ilgtspējīgāku. Kampaņas galvenais elements ir vides pulkstenis, kas šodien tika iedarbināts un sāka skaitīt zaļos darbus līdz pat 11. novembrim.

avots: Brīvības un solidaritātes fonds

Vides pulkstenis kā jau pulkstenis ir sadalīts 60 iedaļās, un katru dienu viena no tām kļūst tumša un piesārņota, tādējādi atspoguļojot mūsu nodarīto kaitējumu apkārtējai videi. Bet mums ir iespēja to apturēt, jo 1000 labi zaļi darbi, ko paveiksim savā ikdienā un reģistrēsim www.nacunsac.lv spēs apturēt pulksteni par vienu dienu. Tātad, lai turētu vides pulksteni zaļu, mums jāpaveic 60 000 ikdienišķu zaļu darbu! Katrs iesūtītais darbs kļūs par piemēru citiem un esam pārliecināti, ka kampaņas laikā ar dalībnieku palīdzību radīsim jaunus, unikālus un interesantus veidus, kā dzīvot un būt zaļiem. Darbus var iesniegt divos veidos – pats reģistrēt mājas lapā www.nacunsac.lv vai izmantojot sociālo tīklu Twitter, kur ziņai par paveiktu zaļu labu darbu jāpievieno #nacunsac.

„Kampaņas „Nāc sāc zaļot!” mērķis nav mācīt, kā pareizi dzīvot, pārmest cilvēkiem nepareizas izvēles savā ikdienā vai kārtējo reizi informēt, kas ir „zaļi” un kas nē. Šādas informatīvas kampaņas ir bijušas gana daudz. Līdz ar to mēs, sabiedrība, jau lielā mērā apzināmies, kā būtu jādzīvo ilgtspējīgi. Tomēr arvien pietrūkst motivācijas, uzdrīkstēšanās, lai izmainītu savu ikdienu un dzīvotu videi draudzīgi. Tādēļ „Nāc sāc zaļot!” ietvaros mēs rīkojamies, mainām savus ikdienas ieradumus, stāstām citiem, ko un kā var darīt ikdienā zaļākai un bagātākai Latvijai. Par mērķi esam izvirzījuši kopā paveikt 60 000 labu darbu apkārtējās vides labā. Turklāt arī parādīt, ka zaļa rīcība var būt ne tikai veselīga, bet arī ekonomiski izdevīga”, stāsta projekta vadītājs, Brīvības un solidaritātes fonda valdes loceklis Ansis Dobelis.

Projekta organizatori ir gandarīti, ka par „Nāc sāc zaļot!” idejiskajiem atbalstītājiem un sabiedrības uzrunātājiem ir piekrituši būt vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki, kā piemēram radio dīdžejs Toms Grēviņš, žurnāliste Ieva Alberta un mūziķis Gacho, kurš piedalījās arī kampaņas atklāšanā.  Atklāšanā Gacho norādīja, ka ar savu rīcību cer uzrunāt tieši gados jaunus cilvēkus un jau jaunībā radināt pie videi draudzīgāka dzīvesveida.

Informatīvā kampaņa aptvers un pamatā balstīsies sociālajos medijos, bet to papildinās video ar sabiedrībā zināmu cilvēku vēstījumiem, vides reklāmas un tradicionālie interneta mediji. „Nāc sāc zaļot!” atbalstu ir pauduši vairāki uzņēmumi, kas ļaus zaļāko, radošāko un interesantāko darbu autorus apbalvot ar videi draudzīgām balvām, kā piemēram elektro vai hibrīdauto un nedēļas nogali, kvalitatīvus apavus gariem pārgājieniem, eko pārtikas produktus, Latvijas autoru elektroniskās grāmatas, eko kosmētiku un ģimenes abonoimentu Brīvdabas muzeja apmeklēšanai. Īpašu balvu ir sarūpējusi tūrisma aģentūra Impro – tematisku ceļojumu zaļākajai skolas klasei.

Projektu realizē Brīvības un solidaritātes fonds sadarbībā ar Ziemeļu ministru padomi un Eiropas Progresīvas izpētes fondu.

Aicinām ikvienu ar saviem darbiem un informatīvi atbalstīt „Nāc sāc zaļot!”. Kampaņas oficiālā mājas lapa ir www.nacunsac.lv.

► Papildus informācija: Ansis Dobelis, t: +371 29618236

Vēl šajā kategorijā:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *