Par bērnu drošību

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) aprīlī un maijā aicina bērnus un viņu vecākus piedalīties bērnu drošības kampaņas ToDo drošā māja pasākumos Kurzemē un Zemgalē. Kampaņas mērķis ir izglītot bērnus par to, kā pasargāt sevi no dažādiem riskiem un drošības apdraudējumiem, lai bērns varētu justies droši savā vidē. Kampaņas ietvaros par elektrodrošību, gāzes drošību, ugunsdrošību un personisko drošību tiks izglītoti vairāk nekā 5000 jaunāko klašu skolēnu. Kampaņa norisinās jau otro gadu pēc kārtas un iepriekš tās galvenais varonis drošības cimds ToDo jau ir ciemojies pie Vidzemes un Latgales bērniem.

“Lielās pasaules iepazīšana sākas ar niecīgām lietām, piemēram, it visa aptaustīšanu mazajiem pirkstiņiem vai arī dažādu neierastu slēdžu un pogu funkciju pārbaudīšanu. Ja bērns šajā pasaules izpētes procesā netiek piemēroti izglītots, šīs darbības var novest līdz nelaimei. Lai šo izzināšanu padarītu drošāku, aicinām vecākus pievērst īpašu vērību bērnu izglītošanai saistībā ar elektrodrošību, gāzes drošību, ugunsdrošību un personisko drošību, kā arī pārliecināties, vai tiešām mājoklis, kurā bērns uzturas, ir bērnam draudzīgs un nav bīstams ikdienas solī,” stāsta Pēteris Krīgers, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs.

Šā gada kampaņas ietvaros pie 1. – 4. klašu skolēniem ar ceļojošajiem busiņiem dosies kampaņas galvenais varonis drošības cimds ToDo un viņa komanda, atvedot sev līdzi drošāko mājokli pasaulē, kuru palīdzējuši iekārtot eksperti no Izglītības un Zinātnes ministrijas, Darba drošības un vides veselības institūta, AS Latvijas Gāze, AS Latvenergo, Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī drošības kompānijas GRIFS AG speciālisti.

Īpaši veidotājā kampaņas ToDo drošajā mājoklī ietilpst virtuve, dzīvojamā istaba, garāža un pagalms, kas palīdzēs bērniem izprast dažādo drošības elementu vietu viņu ikdienā. Katra zonā ir veidotā tā, lai bērni piedalās, iesaistās, ieskatās, ieklausās un atceras! Kampaņas ietvaros ir izstrādātas arī vadlīnijas skolotājiem un vecākiem, kurās ietverts precīzs visu materiālu raksturojums par bērnu drošību un sniegts izvērsts skaidrojums par materiālu pielietojumu darbā ar skolēniem.

Drošības kampaņa ToDo drošā māja viesosies vienpadsmit Latvijas pilsētās: 14. aprīlī Bauskā, 18. aprīlī Ventspilī, 20. aprīlī Talsos, 26. aprīlī Kuldīgā, 28. aprīlī Līvānos, 2. maijā Jelgavā, 5. maijā Dobelē, 9. maijā Saldū, 11. un 12. maijā Liepājā, 16. maijā Jēkabpilī, kā arī 18. maijā Ogrē. Pasākumu laikā bērni kopā ar vecākiem tiek aicināti viesoties ToDo drošajā mājoklī un kopīgi apgūt zināšanas par drošību ikdienā.

Kampaņa tiek īstenota Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai sadarbojoties ar Izglītības un Zinātnes ministriju, realizējot Eiropas Sociālā fonda atbalstītu projektu “Darba attiecību un darba drošības normatīvo aktu praktiska piemērošana nozarēs un uzņēmumos”.

Fotogrāfijas no kampaņas atklāšanas atrodamas LBAS mājaslapā.

► Vairāk informācijas www.drosaistodo.lv

Vēl šajā kategorijā:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *